Őszi kerti munkák egyszerűen

2016. 10. 24., Hétfő

 

Falevélsöprés, eresztakarítás, a gyep téli felkészítése. Általában sok vesződséget jelent, ha nem rendelkezünk néhány praktikus eszközzel. Nézzük mik ezek és könnyítsük meg a munkánkat!

Ősszel a fák, cserjék visszahúzódnak, felkészülnek a télre. A lombhullató növények elengedik leveleiket. A földre hullva ez gyönyörű színes szőnyeget képez. Vörös, aranysárga, barna színben pompázik a kert. Mi tagadás, fantasztikus látvány.

 

Idővel azonban ez az elragadó levéltakaró megszottyad, rothadásnak indul. Gombás fertőzések jelenhetnek meg, amik ártanak a kert élővilágának. A levelek alatt a fűszálak nem jutnak fényhez és levegőhöz, minek következtében a gyep kisárgul, berohad. Ezt nem szabad megvárni. Fordítsunk rá energiát és seperjük össze a faleveleket, hogy elkerüljük ezeket a problémákat.

 

A levélsöprés végtelenül egyszerűvé tehető egy lombgyűjtő zsákkal, amibe könnyedén, egyszerre belapátolható a falevél, nem kell a kert különböző pontjain kupacokba rendezni őket. Ezzel időt és energiát spórolhatunk. A lombgyűjtő zsák jó szolgálatot tesz egyébként fűnyírásnál és metszéseknél is.

 

 greenbag_300x300.jpg    standbag_300x220.jpg

 

A termékekről bővebben itt találhat még több információt:

- Nortene Greenbag 180 l-es lombgyűjtő zsák

- Nortene Standbag 272 l-es lombgyűjtő zsák

 

Sok bosszúságot jelent az ereszcsatorna kitakarítása. Annak érdekében, hogy a belehulló falevél ne dugítsa el, tisztán kell tartani. Erre megoldás az ereszháló. Az ereszhálót az ereszcsatornára felrögzítve elkerüljük, hogy a falevél beleessen. Ezzel tisztántartjuk és kitakarítani sem kell.

 

 leaf_protec_300x199.jpg

 

Az ereszhálóról bővebben itt találhat még több információt:

- Nortene Leaf Protec ereszháló

 

Ne feledkezzünk el a gyepkarbantartásról sem! A pázsitot fel kell készíteni a téli hónapokra. Vágjuk rövidre, hogy a fűszálak a hideg, nyirkos időben is lélegezni tudjanak és fényhez jussanak. Fűnyírás után szórjuk ki az őszi-téli felkészítő műtrágyát, ami magas káliumtartalmának köszönhetően meggátolja a fű elfagyását és elősegíti az erőteljes tavaszi indulást. A műtrágya egyenletes kijuttatása kézi kiszóró használatával könnyen elvégezhető.

 

 Landscaper-Pro-Pre-Winter1_300x416.png    handygreen_300x223.jpg

 

A termékekről bővebben itt találhat még több információt:

- ICL (Scotts-Everris) Pre-Winter őszi-téli felkészítő műtrágya

- ICL (Scotts-Everris) gyeptrágya kézi kiszóró

 

A fagyok beállta előtt ne maradjon el az öntözőrendszer víztelenítése sem!

 


icon_erdeklodom_az_ontozorendszer_irant.png

Érdeklődöm
az öntözőrendszer iránt

 

 

icon_magam_telepitem_az_ontozorendszert.png

Magam telepítem
az
öntözőrendszert


icon_ajanlatot_kerek_ontozorendszer_kivitelezesere.png

Ajánlatot kérek
öntözőrendszer kivitelezésére

 

 

webaruhaz_akcio.png

 

kivitelezo_partnereink_munkai.png

Friss bejegyzések

Címkék

gyepgondozás (1), automata öntözőrendszer (3), automata öntözőrendszer telepítése (1), ereszháló (1), esőérzékelő (3), gyep (1), gyepápolás (1), kert (37), kertépítés (1), kerti tó (2), kézi kiszóró (1), kőbútor (1), lombgyűjtő zsák (1), madáritató (1), mulcs (1), növényvédelem (2), öntözés (35), öntöző (2), öntözőrendszer (47), öntözőrendszer telepítés (2), öntözőrendszer telepítő (2), öntözőrendszer tervezés (2), öntözőrenszer márka (1), öntözőverzérlés (1), őszi kerti munkák (1), őszi téli műtrágya (1), rotary rotoros fúvóka (1), sétánygranulátum (1), személyi párahűtés (1), sziklakerti kő (1), szórófej (3), teraszhűtés (4), ügyfél (1), víztakarékos (1), víztelenítés (2), zöld fű (1)

 

CSATLAKOZZON!