Öntözőrendszer víztelenítése

2014. 11. 07., Péntek

 

November derekán már sort kell keríteni az öntözőrendszer víztelenítésére. Miért van rá szükség és hogyan végezzük el?

306378_304726926208108_1941114022_n_250x240.jpgA téli fagyokat megelőzően szükségessé válik az öntözőrendszer víztelenítése. Erre azért van szükség, mert különben ha a csövekben hagyjuk télre a vizet és nem ürítjük le a rendszert, akkor a következő szezonkezdésnél bizony kellemetlen meglepetések érhetnek az öntözés elindításánál. A KPE csövek és a szórófejek nincsenek mélyen leásva a földbe, ezért a téli mínuszok a rendszer minden elemére hatással vannak és a víz könnyen megfagyhat benne. A megfagyott víz szétfeszítheti és jelentősen rongálhatja az alkatrészeket. Ennek eredményeképpen a repedéseken át elfolyik a felolvadt víz és az öntözőrendszer működésképtelenné válik, vagy jelentősen romlik az öntözés minősége, ami nélkülözhetetlen javításokat von maga után.

 

Hogyan víztelenítsünk?

 

orbit_automata_viztelenito_urito_szelep.jpgAz öntözőrendszert a téli fagyok beállta előtt tehát vízteleníteni kell. Ennek két módja létezik. Az egyik lehetőség, ha a rendszerbe automata ürítő szelepet építünk. Ezt a rendszer mélyebb pontjain kell elhelyezni, amin keresztül az öntözés végeztével kifolyik a víz. Viszont ennek az a hátránya, hogy használatával minden egyes öntözést követően kiürül a víz a csövekből, ezért azt minden öntözésnél újra fel kell tölteni. Ez bizonyos fokú pazarlással jár.

 

Ezért ma már szélesebb körben elterjedt a második lehetőség, a kompresszoros kifúvatás. A magas nyomású levegő segítségével az öntözőrendszer zónáit egyesével tudjuk vízteleníteni. A kompresszor egész egyszerűen kifújja a vizet a csövekből. Így elkerülhető a vízpazarlás, de nem is megerőltető tevékenység, hiszen egy évben csak egyszer kell elvégezni.

 

Az öntözőrendszer víztelenítését megfelelő szakértelemmel és a szükséges eszközök használatával magunk is elvégezhetjük, de megbízhatjuk vele a telepítő és karbantartó szakemberünket is, aki készséggel áll majd a szolgálatunkra. Ebben az esetben ne felejtsünk el előzetesen időpontot egyeztetni vele, mert sok ügyfeléhez kell elmennie és kicsúszhatunk az időből. Ha nincs olyan szakembere, akire rábízhatja a feladat elvégzését, mi ajánlunk Önnek!

 


icon_erdeklodom_az_ontozorendszer_irant.png

Érdeklődöm
az öntözőrendszer iránt

 

 

icon_magam_telepitem_az_ontozorendszert.png

Magam telepítem
az
öntözőrendszert


icon_ajanlatot_kerek_ontozorendszer_kivitelezesere.png

Ajánlatot kérek
öntözőrendszer kivitelezésére

 

 

webaruhaz_akcio.png

 

kivitelezo_partnereink_munkai.png

Friss bejegyzések

Címkék

gyepgondozás (1), automata öntözőrendszer (3), automata öntözőrendszer telepítése (1), ereszháló (1), esőérzékelő (3), gyep (1), gyepápolás (1), kert (37), kertépítés (1), kerti tó (2), kézi kiszóró (1), kőbútor (1), lombgyűjtő zsák (1), madáritató (1), mulcs (1), növényvédelem (2), öntözés (35), öntöző (2), öntözőrendszer (47), öntözőrendszer telepítés (2), öntözőrendszer telepítő (2), öntözőrendszer tervezés (2), öntözőrenszer márka (1), öntözőverzérlés (1), őszi kerti munkák (1), őszi téli műtrágya (1), rotary rotoros fúvóka (1), sétánygranulátum (1), személyi párahűtés (1), sziklakerti kő (1), szórófej (3), teraszhűtés (4), ügyfél (1), víztakarékos (1), víztelenítés (2), zöld fű (1)

 

CSATLAKOZZON!