Őszi kertgondozás, öntözőrendszer telepítés

2015. 09. 09., Szerda

 

Az ősz kifejezetten alkalmas a kerti munkákra. Legyen az kertgondozás, kertépítés, vagy öntözőrendszer telepítés. Hogy miért alkalmas ez az időszak és miket csinálhatunk, arról itt írunk.

Növényültetés

 

Ősszel érdemes újra nagyobb figyelmet szentelni a kert gondozására. A nyári forróság elmúltával csökken a hőmérséklet, ami ideálissá teszi a kerti munkák kezdetét. Az alacsonyabb  hőmérsékleti szint és a magasabb csapadékmennyiség lehetővé teszi a füvesítést, a növények el-, ill. átültetését. Különösen jó időpont ez erre, mert a tél közeledtével a növények fokozatosan visszahúzódnak. Új helyüket a tél folyamán megszokják, megerősödnek, majd tavasszal már csak a növekedéssel és a virágzással törődhetnek.

 

A frissen ültetett növényeknél és a már meglévőknél is ajánlatos bizonyos időközönként olyan természetes talajjavító ásványi trágyákat alkalmazni, mint az alginit és a meliorit, amivel jobbá tehetjük a talaj szerkezetét és elősegíthetjük a növekedést.

 

Gyepápolás, füvesítés

 

A gyep is meghálálja az odafigyelést, mert a szükséges tápanyagok megfelelő kijuttatásával szabályos öntözés mellett mindig dús, méregzöld füvünk lehet. A már beállt gyepfelületet szeptember elején 2-3 hónap alatt lebomló műtrágyával érdemes megtáplálni, hogy az év végéig fennmaradó időben a kívánt látványt nyújtsa.

 

Október második felétől szórható ki az őszi-téli felkészítő trágya, ami a téli mínuszokban segíti megőrizni a fű erejét, hogy a tavaszi indulás ne okozzon problémát.

 

 18ker_2_9_250x333.jpg

Friss füvesítésnél gyepindító műtrágya használatával tehetjük minél gyorsabbá a pázsit növekedését és beerősödését.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Öntözőrendszer telepítés

 

Öntözőrendszer telepítésére az ősz különösen alkalmas. A kertnek nem árt a megbolygatás, mert a növények átültetéséhez hasonlóan a csökkenő hőmérséklet eredményeként a kert teljes élővilága a télre kezd készülődni. Továbbá, ha ekkor történik meg a telepítés, kertépítés, akkor az esetlegesen látható munkálati nyomok a télen eltűnhetnek, így tavasszal már a kész kert látványa fogad, annak minden örömével.

 

Az öntözőrendszer nem csak időt és vízszámlát spórol, de olyan professzionális öntözés érhető el vele, ami a kézi locsolással nagyon nehezen, vagy nem valósítható meg. Erről bővebben ide kattintva olvashat! A K-Rain és Orbit márkák megbízható minőséget képviselnek, amivel nem lesz több gondja a kert öntözésére.

 


icon_erdeklodom_az_ontozorendszer_irant.png

Érdeklődöm
az öntözőrendszer iránt

 

 

icon_magam_telepitem_az_ontozorendszert.png

Magam telepítem
az
öntözőrendszert


icon_ajanlatot_kerek_ontozorendszer_kivitelezesere.png

Ajánlatot kérek
öntözőrendszer kivitelezésére

 

 

webaruhaz_akcio.png

 

kivitelezo_partnereink_munkai.png

Friss bejegyzések

Címkék

gyepgondozás (1), automata öntözőrendszer (3), automata öntözőrendszer telepítése (1), ereszháló (1), esőérzékelő (3), gyep (1), gyepápolás (1), kert (37), kertépítés (1), kerti tó (2), kézi kiszóró (1), kőbútor (1), lombgyűjtő zsák (1), madáritató (1), mulcs (1), növényvédelem (2), öntözés (35), öntöző (2), öntözőrendszer (47), öntözőrendszer telepítés (2), öntözőrendszer telepítő (2), öntözőrendszer tervezés (2), öntözőrenszer márka (1), öntözőverzérlés (1), őszi kerti munkák (1), őszi téli műtrágya (1), rotary rotoros fúvóka (1), sétánygranulátum (1), személyi párahűtés (1), sziklakerti kő (1), szórófej (3), teraszhűtés (4), ügyfél (1), víztakarékos (1), víztelenítés (2), zöld fű (1)

 

CSATLAKOZZON!