Öntözőrendszer ősszel

2015. 10. 21., Szerda

 

Az ősz magával hozza a hőmérséklet csökkenést és a magasabb csapadékmennyiséget. A kertnek már nincs szüksége annyi mesterséges öntözésre, mert azt az eső természetes úton elintézi, illetve az alacsonyabb hőmérsékleti szint miatt a gyep egyébként sem igényel már annyi vizet. Az öntözőrendszer vezérlőjén ezért lecsökkenthetjük az öntözési időket.

Mint minden évszakban, az öntözésnél ősszel is figyelemmel kell lenni az időjárási tényezőkre, tehát a lehullott csapadékmennyiségre és a hőmérsékletre. A vénasszonyok nyara után jelentősen csökken a hőmérséklet és ezzel együtt nő az esős órák száma. Ezzel arányosan csökkenthető az öntözőrendszer öntözési ideje.

 szada8_350x262.jpg

 

Természetesen most is tekintettel kell lenni az egyes növények vízigényére, valamint a terület fekvésére, hogy  mennyire van kitéve a napsütésnek. A gyep még ekkor is több vizet kíván, a cserjék viszont egyre kevesebbet. A tél közeledtével visszahúzódnak, lassul az életműködésük. Nem szabad túlöntözni őket mert feleslegesen kirohad a gyökérzetük. Reggelente már nagyon hűvös lehet az idő, ami magas páratartalommal társul. Ezért a gyep öntözésére is legyünk figyelemmel, mert a nyári vízigénye drasztikusan lecsökken, amire tekintettel az öntözési időt szükséges visszavenni. Csapadékos időszak alatt adott esetben az öntözőrendszer ki is kapcsolható.

 

Az esőérzékelő ilyenkor is praktikus megoldást nyújt, mert automatikusan blokkolja az öntözés indítását, amikor már elegendő eső hullott. Ez egy elegáns és praktikus megoldás, mert az öntözőrendszert ilyen értelemben is automatává téve jelentős terhet vesz le a kerttulajdonos válláról.

 

Mindig figyelemmel kell lenni az adott körülményekre, együtt kell élni a kerttel. Az öntözőrendszer megkönnyíti az ember életét, vizet spórol és helyes működtetéssel gyönyörű kertet teremt. Ám ez nem jelenti azt, hogy öntözőrendszerrel semmit sem kell csinálnunk, mert az időjárás tekintetében nem nézhetünk el a kert vízigénye mellett. Bizonyos időközönként ennek megfelelően szükséges az öntözési idők átállítása, korrigálása.

 


icon_erdeklodom_az_ontozorendszer_irant.png

Érdeklődöm
az öntözőrendszer iránt

 

 

icon_magam_telepitem_az_ontozorendszert.png

Magam telepítem
az
öntözőrendszert


icon_ajanlatot_kerek_ontozorendszer_kivitelezesere.png

Ajánlatot kérek
öntözőrendszer kivitelezésére

 

 

webaruhaz_akcio.png

 

kivitelezo_partnereink_munkai.png

Friss bejegyzések

Címkék

gyepgondozás (1), automata öntözőrendszer (3), automata öntözőrendszer telepítése (1), ereszháló (1), esőérzékelő (3), gyep (1), gyepápolás (1), kert (37), kertépítés (1), kerti tó (2), kézi kiszóró (1), kőbútor (1), lombgyűjtő zsák (1), madáritató (1), mulcs (1), növényvédelem (2), öntözés (35), öntöző (2), öntözőrendszer (47), öntözőrendszer telepítés (2), öntözőrendszer telepítő (2), öntözőrendszer tervezés (2), öntözőrenszer márka (1), öntözőverzérlés (1), őszi kerti munkák (1), őszi téli műtrágya (1), rotary rotoros fúvóka (1), sétánygranulátum (1), személyi párahűtés (1), sziklakerti kő (1), szórófej (3), teraszhűtés (4), ügyfél (1), víztakarékos (1), víztelenítés (2), zöld fű (1)

 

CSATLAKOZZON!