Pár szó az esőérzékelőről

2014. 05. 09., Péntek

 

Az öntözőrendszer egyik praktikus kiegészítője az esőérzékelő. Azt is mondhatnánk, hogy a vezérlő mellett öntözésünket ez a szerkezet teszi igazán automatává. Mi a funkciója pontosan?

esoerzekelo.jpgÖntözőrendszert több okból is telepíthetünk a kertbe. Az egyik legfontosabb indok, hogy automatává tegyük a kertöntözést. Az öntözésvezérlőn beprogramozzuk, hogy mikor és mennyit öntözzön a rendszer, amit az ezután minden beavatkozás nélkül a megadott adatok alapján elvégez. Gondtalanul pihenhetünk, végezhetjük a munkánkat, elmehetünk nyaralni. Nem kell aggódnunk kertünk csapadék-utánpótlása felől, mert az mindig szép és üde lesz. De mi történik akkor, ha esik az eső? Akkor is megy a rendszer?

 

Itt lép a képbe az esőérzékelő elengedhetetlen szerepe. Amennyiben aznap elegendő természetes csapadék hullott, az esőérzékelő lead egy tiltó jelet a vezérlőnek és az öntözés nem indul el. Egészen addig blokkolja a rendszert, amíg újra el nem éri azt a határt, hogy engedélyezze az öntözést. Ezt a határt milliméterben adhatjuk meg az eszközön, hogy mennyi eső után tiltson. Ha a napos, meleg idő hatására felszárad a lehullott csapadék, a megadott időben újra elindulhat az öntözés.

 

Az esőérzékelő tehát két fontos szereppel is bír. Abszolút automatává teszi a rendszert, mert nem kell figyelnünk az időjárás jelentést, hogy szükség esetén kézi erővel avatkozzunk be az öntözés le-, majd újrakapcsolásában. Továbbá eső estén elkerülhetjük azt a kellemetlen szituációt, hogy az öntözőrendszer is elindul. Ezáltal nincs felesleges vízkibocsátás, nem öntözzük túl a gyepet és a növényeket, ami azok elrothadásához is vezethet. Azt pedig már mondanunk sem kell, hogy a pénztárcánkat is megkíméljük a szükségtelen vízszámla árától.

 


icon_erdeklodom_az_ontozorendszer_irant.png

Érdeklődöm
az öntözőrendszer iránt

 

 

icon_magam_telepitem_az_ontozorendszert.png

Magam telepítem
az
öntözőrendszert


icon_ajanlatot_kerek_ontozorendszer_kivitelezesere.png

Ajánlatot kérek
öntözőrendszer kivitelezésére

 

 

webaruhaz_akcio.png

 

kivitelezo_partnereink_munkai.png

Friss bejegyzések

Címkék

gyepgondozás (1), automata öntözőrendszer (3), automata öntözőrendszer telepítése (1), ereszháló (1), esőérzékelő (3), gyep (1), gyepápolás (1), kert (37), kertépítés (1), kerti tó (2), kézi kiszóró (1), kőbútor (1), lombgyűjtő zsák (1), madáritató (1), mulcs (1), növényvédelem (2), öntözés (35), öntöző (2), öntözőrendszer (47), öntözőrendszer telepítés (2), öntözőrendszer telepítő (2), öntözőrendszer tervezés (2), öntözőrenszer márka (1), öntözőverzérlés (1), őszi kerti munkák (1), őszi téli műtrágya (1), rotary rotoros fúvóka (1), sétánygranulátum (1), személyi párahűtés (1), sziklakerti kő (1), szórófej (3), teraszhűtés (4), ügyfél (1), víztakarékos (1), víztelenítés (2), zöld fű (1)

 

CSATLAKOZZON!