Öntözőrendszer telepítés saját kezűleg

2015. 02. 18., Szerda

 

Az öntözőrendszer kiépíthető saját kezűleg is? Egy kis barkács tudással magam is elkészíthetem? Milyen ismeretek szükségesek hozzá? Erre keressük a választ.

Sok esetben a kerttulajdonos szereti maga elvégezni a ház körüli feladatokat és amit nem muszáj, azt nem enged ki a kezéből. Nincs is a saját munka eredményénél nagyobb öröm! Egy kis hozzáértéssel, nyitottsággal és kézügyességgel sok mindent elvégezhetünk magunk is anélkül, hogy másra bíznánk. Az öntözőrendszer telepítésének gondolatától sem kell megijedni.

 szorofej_telepites.jpg

 

Körültekintőnek kell lennünk azonban, mielőtt nekilátunk a feladatnak. Az öntözőrendszer telepítése nem csak a KPE csövek és a szórófejek tetszőleges elhelyezéséről szól, hanem komoly tervezést igényel. Számba kell venni az öntözendő területeket, azok méreteit, az ott élő növények számát és csapadékigényét, a napos és árnyékos fekvésű részeket. Ehhez hozzáadódik a vízvétel módja - hálózati vízforrás vagy szivattyú -, a víznyomás mértéke, az öntözőrendszer nagysága, ami alapján azt öntözési zónákra osztjuk, hogy kiküszöböljük a nyomásveszteséget.

 

Jól látszik, hogy az öntözőrendszer kivitelezése komoly szakmai tudást igényel. Számos tényezőt figyelembe kell venni ahhoz, hogy jól működő kerti öntözőt építsünk. De ez ne vegye el egy vállalkozó szellemű és kertszerető ember kedvét sem, ha szereti a kihívásokat! Szakszerű tervezőmunkával, odafigyeléssel házilag is lehet öntözőrendszert telepíteni. A tervezésben örömmel nyújtunk segítséget, figyelembe véve a kert és a tulajdonos személyes igényeit, majd összeállítjuk a szükséges anyaglistát, aminek összeszereléséhez kérdés esetén további tanácsokat is adunk. Ha Ön szívesen építené meg öntözőrendszerét saját kezűleg, a közös megbeszélés és a terv alapján ezt bátran megteheti.

 

Segítségre van szüksége öntözőrendszere tervezésében? Kattintson ide!

 


icon_erdeklodom_az_ontozorendszer_irant.png

Érdeklődöm
az öntözőrendszer iránt

 

 

icon_magam_telepitem_az_ontozorendszert.png

Magam telepítem
az
öntözőrendszert


icon_ajanlatot_kerek_ontozorendszer_kivitelezesere.png

Ajánlatot kérek
öntözőrendszer kivitelezésére

 

 

webaruhaz_akcio.png

 

kivitelezo_partnereink_munkai.png

Friss bejegyzések

Címkék

gyepgondozás (1), automata öntözőrendszer (3), automata öntözőrendszer telepítése (1), ereszháló (1), esőérzékelő (3), gyep (1), gyepápolás (1), kert (37), kertépítés (1), kerti tó (2), kézi kiszóró (1), kőbútor (1), lombgyűjtő zsák (1), madáritató (1), mulcs (1), növényvédelem (2), öntözés (35), öntöző (2), öntözőrendszer (47), öntözőrendszer telepítés (2), öntözőrendszer telepítő (2), öntözőrendszer tervezés (2), öntözőrenszer márka (1), öntözőverzérlés (1), őszi kerti munkák (1), őszi téli műtrágya (1), rotary rotoros fúvóka (1), sétánygranulátum (1), személyi párahűtés (1), sziklakerti kő (1), szórófej (3), teraszhűtés (4), ügyfél (1), víztakarékos (1), víztelenítés (2), zöld fű (1)

 

CSATLAKOZZON!