Öntözőrendszer beállítása

2014. 03. 20., Csütörtök

 

Az esőztető, vagy más néven spray öntözési mód (legyezőszerűen 0-360°-ig bármilyen sugarú körcikk formájú víz szóráskép lehetséges) a legegyszerűbb ismert megoldás, ezért széles körben elterjedt és előszeretettel alkalmazzák a szakemberek.

Nagy előnye, hogy a felépítése egyszerű, nincsenek benne forgó, mozgó alkatrészek, így a meghibásodási lehetősége is igen kicsi, így hosszú élettartamra számíthatunk. A beállítása is nagyon könnyű, tulajdonképpen egy, vagy két mozdulat elegendő hozzá.

 

Mindössze egy szórófejházból, a benne lévő belső, kiemelkedő részből és a hozzá tartozó fúvókából áll, melyet tetszésünk szerint cserélhetünk, variálhatunk a szükséges öntözési távolság és körcikk vonatkozásában.

 

Mint minden más típusú szórófejnél és fúvókánál, a gyártó cégek itt is megadják az egyes fúvókák adott nyomáson, adott körcikk méretnél és ehhez mérten adott távolságra elöntöző fúvókákhoz a vízfogyasztásokat típusonként. Tehát ezekkel az adatokkal felszerelkezve a professzionális öntözőrendszer telepítők gondosan ki tudják számolni a vízforrás és a rendszer elemeinek ismeretében, hogy milyen fúvókákból mennyit érdemes hová leszerelni, hogy egy működő öntözőrendszert kapjunk.

 

Habár a meghibásodási lehetőség csekély, arra azonban mindenképpen figyelni kell, hogy az öntözőrendszerhez használt víz tiszta és hordalékmentes legyen, ne tartalmazzon a csövek, műanyag alkatrészek és szórófejek anyagát megtámadó szemcséket, mert ezek hamar tönkreteszik ezeket az alkatrészeket és aztán hamar cserélni kell őket, ami nagy és eléggé szükségtelen fáradság.

 

Mivel egy megfelelő szűrő beépítésével a helyzet elkerülhető, ezt feltétlenül érdemes megtenni, a rendszer árához képest egy szűrő igazán elhanyagolható költség. A probléma egyik első árulkodó jele, ha a szórófej nyakánál a gumitömítést a durva szennyeződések elkoptatják, és mellette alig némi használat után már folyik ki a víz. Ha Önnek meglévő öntözőrendszere van és gyakran kell cserélni a szórófejeket, szinte biztosra veheti, hogy szűrő beépítése lenne szükséges.

 

ÖNTÖZŐRENDSZER SZÓRÓFEJ


krain_szorofej.jpg

K-Rain Spray Szórófej

 

 

Összegezve, az esőztető szórófej a legegyszerűbb és az egyik leghatékonyabb módja a kertek öntözésének, egyszerűsége miatt az ára is nagyon kedvező, viszont használata főleg kisebb területek öntözésére korlátozódik, mivel az ezzel a fejtípussal kiöntözött víz nem tudna túl nagy távolságra jutni, illetve a kertekben általában rendelkezésre álló vízkapacitás nem lenne hozzá elégséges, ezért a gyártók 0,6 és 5,2 méter közötti távolságokhoz gyártják a spray fejekhez való fúvókákat.

 


icon_erdeklodom_az_ontozorendszer_irant.png

Érdeklődöm
az öntözőrendszer iránt

 

 

icon_magam_telepitem_az_ontozorendszert.png

Magam telepítem
az
öntözőrendszert


icon_ajanlatot_kerek_ontozorendszer_kivitelezesere.png

Ajánlatot kérek
öntözőrendszer kivitelezésére

 

 

webaruhaz_akcio.png

 

kivitelezo_partnereink_munkai.png

Friss bejegyzések

Címkék

gyepgondozás (1), automata öntözőrendszer (3), automata öntözőrendszer telepítése (1), ereszháló (1), esőérzékelő (3), gyep (1), gyepápolás (1), kert (37), kertépítés (1), kerti tó (2), kézi kiszóró (1), kőbútor (1), lombgyűjtő zsák (1), madáritató (1), mulcs (1), növényvédelem (2), öntözés (35), öntöző (2), öntözőrendszer (47), öntözőrendszer telepítés (2), öntözőrendszer telepítő (2), öntözőrendszer tervezés (2), öntözőrenszer márka (1), öntözőverzérlés (1), őszi kerti munkák (1), őszi téli műtrágya (1), rotary rotoros fúvóka (1), sétánygranulátum (1), személyi párahűtés (1), sziklakerti kő (1), szórófej (3), teraszhűtés (4), ügyfél (1), víztakarékos (1), víztelenítés (2), zöld fű (1)

 

CSATLAKOZZON!