Öntözőfejek a kerti szegély mellett

2014. 03. 20., Csütörtök

 

Egy kis kertépítés – hova kerüljenek a kerti szegélyek?

Ha egy-egy terület határát jelezni kívánjuk célszerű kerti szegélyt alkalmazni. Ilyen például a ház előtti füves terület, a kocsifelhajtó melletti sáv, de alkalmazhatjuk a veteményes jelzésértékű elválasztására a kert többi részétől, vagy ösvények csinos szegélyeként is szépen mutat.

1. Mielőtt munkához látunk, gondoljuk át, hol érdemes szegélyt elhelyeznünk. Számoljuk ki, mennyi szegélyre lesz szükségünk, ne maradjon felesleges, amit netán csak azért használunk fel, hogy ne kelljen kidobni, vagy raktározni.

 

A szegélyekkel keresztül-kasul szabdalt kert több gondot okoz, mint örömet, és a látványa sem éppen kellemes.

 

2. Fontos, hogy törekedjünk az egyöntetűségre. Lehetőleg egy fajta szegélyt válasszunk az egész kertre és udvarra, legalábbis, ami az anyagot illeti.

 

Például, ha a kocsifelhajtót beton járdaszegélykővel határoljuk, ugyanilyen anyagból válasszunk a kert többi részére is.

 

3. Ha kedvünk tartja, egész kis virágos “falat” is építhetünk úgynevezett növényedényekből, ami szintén lehet az előbbihez hasonló színben és anyagban, így a kellemes összhatás megmarad.

 

A növényedények igen mutatósak és praktikusak egyben. Amellett, hogy térelválasztó funkciót töltenek be, a beléjük ültetett virágokkal tulajdonképpen egy újabb növényszigetet, színes foltot képeznek a kertben.

 

Ha a ház (vagy nyaraló) építése, szépítése során sok fát használtunk és szeretjük a természetes anyagokat, a szegélyezést fából készült ágyáskerítéssel oldjuk meg. Ezek kaphatóak tekercselve, vagy fél- egy méter körüli darabokban, egyenes vagy ívelt felső résszel, így könnyen választhatunk a házhoz és környezethez leginkább passzolót.

 

4. Színes kerti szegélyt mindig óvatosan válasszunk. Vegyük figyelembe a környezet színeit. Lehetőleg akkor döntsünk az élénkebb szín mellett, ha az a házon, kerítésen, vagy valahol a környezetben visszaköszön. Ezzel nem bontjuk meg a szép összhatást és nem tereljük a gyepről, kertről a szegélyre a figyelmet. Mert egy szépen gondozott kertnél a szegély (legyen bármilyen szép is), csak “csomagolás”. Itt talán a legjobb választás a műanyag gyepszegély, ami semleges színével szinte beleolvad környezetébe.

 


icon_erdeklodom_az_ontozorendszer_irant.png

Érdeklődöm
az öntözőrendszer iránt

 

 

icon_magam_telepitem_az_ontozorendszert.png

Magam telepítem
az
öntözőrendszert


icon_ajanlatot_kerek_ontozorendszer_kivitelezesere.png

Ajánlatot kérek
öntözőrendszer kivitelezésére

 

 

webaruhaz_akcio.png

 

kivitelezo_partnereink_munkai.png

Friss bejegyzések

Címkék

gyepgondozás (1), automata öntözőrendszer (3), automata öntözőrendszer telepítése (1), ereszháló (1), esőérzékelő (3), gyep (1), gyepápolás (1), kert (37), kertépítés (1), kerti tó (2), kézi kiszóró (1), kőbútor (1), lombgyűjtő zsák (1), madáritató (1), mulcs (1), növényvédelem (2), öntözés (35), öntöző (2), öntözőrendszer (47), öntözőrendszer telepítés (2), öntözőrendszer telepítő (2), öntözőrendszer tervezés (2), öntözőrenszer márka (1), öntözőverzérlés (1), őszi kerti munkák (1), őszi téli műtrágya (1), rotary rotoros fúvóka (1), sétánygranulátum (1), személyi párahűtés (1), sziklakerti kő (1), szórófej (3), teraszhűtés (4), ügyfél (1), víztakarékos (1), víztelenítés (2), zöld fű (1)

 

CSATLAKOZZON!