Növényvédelem, öntözőrendszeres kertöntözés

2015. 05. 14., Csütörtök

 

A makulátlan kert vízháztartásának biztosítására talán a legjobb megoldás az automata öntözőrendszer. A növények meghálálják a gondosságot és a precíz öntözést. Ám másra is oda kell figyelni ahhoz, hogy mindig egészségesek legyenek.

A kert öntözése alapvető tényező, ha zöld környezetet szeretnénk. A víz hiánya könnyen sárgulást okoz a gyepfelületen és a cserjék sem fejlődnek kielégítően. Elmarad a növekedés, a virágzás, rosszabb esetben kiszáradás következik be. Az öntözést nem lehet megkerülni, különben kihalnak a nemes növények és csak a gyomok maradnak meg a kertben. Azoknak többnyire nem árt a kiszáradás, mert ha csapadék éri őket újra kidugják fejüket a talajból. A precíz kertöntözésre talán a legjobb és leggazdaságosabb megoldás az öntözőrendszer.

 

 DSC_0166_350x196.jpg

A növényvédelem azonban itt még nem ér véget. El kell hárítani a kórokozók hadát is, amik különösen csapadékos időben jelentkezhetnek, de előfordulnak száraz időben is.

 

A betegségek általában gombás fertőzésektől alakulnak ki, amik a tujákon okozhatnak például rozsdásodást és elsárgult ágakat. Csapadékos időben erre különösen oda kell figyelni. A rózsákat veszélyeztetheti a lisztharmat és a levéltetvek, amik száraz időben is megtámadhatják a növényt. A tetvek támadásának ki van téve a népszerűbb növények közül például a hibiszkusz, de a pünkösdi rózsa is.

 

Nem szabad félvállról venni ezt a kérdést és ha látjuk jelentkezni a bajt, akkor időben kell fellépni ellene, hogy ne betegítse meg az egész növényt. Ma már számos permetezőszer létezik, amikkel sikerrel vehetjük fel a harcot a kórokozók ellen. Ha ezeket nem ismerjük, vagy nem tudjuk mi mire alkalmas, vásárláskor kérjük ki az eladó szakmai segítségét. Egy permetlé keverékében általánosságban használhatunk gombaölő, atkaölő és lemosó szereket. Utóbbit különösen ajánlatos tavasszal, amikor újra beindul a növény életműködése, hogy lemossuk a téli kártevőket. Mivel ezek rendszerint az emberi egészségre is káros vegyszerek, így permetezéskor mindig figyeljünk rá, hogy bőrünkre ne kerüljön a léből és ne lélegezzük be a permetet! Használjunk megfelelő védőruházatot!

 

Kellő odafigyeléssel megelőzhető a baj és kertünk növényei egészségesek lehetnek. Az öntözőrendszerrel történő vízkijuttatás mellett és a szükséges növényvédelmi lépések megtételével mindig gyönyörű kertünk lesz.

 


icon_erdeklodom_az_ontozorendszer_irant.png

Érdeklődöm
az öntözőrendszer iránt

 

 

icon_magam_telepitem_az_ontozorendszert.png

Magam telepítem
az
öntözőrendszert


icon_ajanlatot_kerek_ontozorendszer_kivitelezesere.png

Ajánlatot kérek
öntözőrendszer kivitelezésére

 

 

webaruhaz_akcio.png

 

kivitelezo_partnereink_munkai.png

Friss bejegyzések

Címkék

gyepgondozás (1), automata öntözőrendszer (3), automata öntözőrendszer telepítése (1), ereszháló (1), esőérzékelő (3), gyep (1), gyepápolás (1), kert (37), kertépítés (1), kerti tó (2), kézi kiszóró (1), kőbútor (1), lombgyűjtő zsák (1), madáritató (1), mulcs (1), növényvédelem (2), öntözés (35), öntöző (2), öntözőrendszer (47), öntözőrendszer telepítés (2), öntözőrendszer telepítő (2), öntözőrendszer tervezés (2), öntözőrenszer márka (1), öntözőverzérlés (1), őszi kerti munkák (1), őszi téli műtrágya (1), rotary rotoros fúvóka (1), sétánygranulátum (1), személyi párahűtés (1), sziklakerti kő (1), szórófej (3), teraszhűtés (4), ügyfél (1), víztakarékos (1), víztelenítés (2), zöld fű (1)

 

CSATLAKOZZON!