Miért érdemes öntözőrendszert telepíteni?

2014. 07. 30., Szerda

 

Amennyiben nem csak álmodozunk róla, hanem teszünk is valamit a szép kertünkért, akkor azzal rendszerint tetemes elfoglaltság jár. Értendő ez időre és a ráfordított munkamennyiségre egyaránt. De nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a növényeket öntözni kell, különben mit sem ér az odaadó figyelem. Felmerül a kérdés: mikor jut idő pihenésre? Ebben segít az öntözőrendszer.

Már közhelynek számít annyit ismételgetjük, de valóban felgyorsult világban élünk. Annyi a napi teendő, hogy úgy érezzük semmire sem jut időnk, amit szeretnénk. A nap java része eltelik a munkával és a hivatalos ügyeink intézésével és mire hazaérünk, már alig állunk a lábunkon, olyan fáradtak vagyunk. Ilyenkor kellene még kimenni a kertbe egy kicsit szépítgetni és locsolni, hogy a kánikulában ne száradjon ki minden növény. De mi lesz így a szabadidővel? Mikor tudunk pihenni? Hogy jut figyelem a családunkra, barátokra? Mikor játszunk a gyerekeinkkel?

 

ontozott_kert.jpgJusson idő arra is, ami igazán fontos az életben, ne engedjük, hogy elszaladjanak mellettünk az élmények! Egy kert fenntartásában ebben nyújthat jelentős segítséget az öntözőrendszer. A szakszerűen megtervezett és letelepített öntöző nem csak felszabadítja a locsolásra fordított időt, de még szebb gyepet és növényzetet teremthetünk vele, mint annak előtte! Ez minek köszönhető? Az öntözőrendszert beállíthatjuk, hogy a legideálisabb időben öntözzön, amikor a kibocsátott víz a legjobban hasznosul, nem pedig akkor történik a locsolás, amikor éppen ráérünk. Az egyenletes szóráskép mindenhova elegendő vizet juttat, ezáltal elkerülhető az a hiba, mint a slagos locsolásnál, hogy hol többet, hol kevesebb vizet öntözünk.

 

Nem utolsó sorban gondoljunk a pénztárcánkra is! Tudta, hogy slaggal mindig több vizet pacsálunk el, mint amire valójában szükség volna? Ez azért van, mert belső késztetésből inkább többet adunk, nehogy kevés legyen. De a fűnek erre nincs szüksége, ezért kárba vész. Helyes időzítéssel az öntözőrendszer beállítható, hogy mindig a szükséges vízmennyiséget jutassa ki, se többet, se kevesebbet.

 

Öntözőrendszerrel tehát nem csak időt szabadíthatunk fel magunknak, amit aztán arra fordíthatunk, amit szeretünk, de hosszú távon a vízszámlánk is alacsonyabb lesz, amivel jelentős kiadásokat spórolhatunk meg. Kényelmes és gazdaságos megoldás.

 


icon_erdeklodom_az_ontozorendszer_irant.png

Érdeklődöm
az öntözőrendszer iránt

 

 

icon_magam_telepitem_az_ontozorendszert.png

Magam telepítem
az
öntözőrendszert


icon_ajanlatot_kerek_ontozorendszer_kivitelezesere.png

Ajánlatot kérek
öntözőrendszer kivitelezésére

 

 

webaruhaz_akcio.png

 

kivitelezo_partnereink_munkai.png

Friss bejegyzések

Címkék

gyepgondozás (1), automata öntözőrendszer (3), automata öntözőrendszer telepítése (1), ereszháló (1), esőérzékelő (3), gyep (1), gyepápolás (1), kert (37), kertépítés (1), kerti tó (2), kézi kiszóró (1), kőbútor (1), lombgyűjtő zsák (1), madáritató (1), mulcs (1), növényvédelem (2), öntözés (35), öntöző (2), öntözőrendszer (47), öntözőrendszer telepítés (2), öntözőrendszer telepítő (2), öntözőrendszer tervezés (2), öntözőrenszer márka (1), öntözőverzérlés (1), őszi kerti munkák (1), őszi téli műtrágya (1), rotary rotoros fúvóka (1), sétánygranulátum (1), személyi párahűtés (1), sziklakerti kő (1), szórófej (3), teraszhűtés (4), ügyfél (1), víztakarékos (1), víztelenítés (2), zöld fű (1)

 

CSATLAKOZZON!