Kertöntözés mellett teraszhűtés 1: Orbit Basic

2015. 07. 02., Csütörtök

 

Az öntözőrendszeres kertöntözés mellett érdemes magunkra is gondolni, hogy megteremtsük a saját komfortérzetünket. A kánikula elviselésében segít a teraszhűtés.

A teraszhűtés igazi felfrissülést hoz a nyári forróságban. Használatával nem kell napközben bemenekülni a házba, hogy egy kis enyhülést leljünk. Egy árnyas helyen a kellemes vízpermet alatt ülve kényelmesen tölthetjük szabadidőnket. Családi ebédnél, beszélgetés közben a barátokkal, játék alatt a gyerekekkel, vagy csupán egy kis délutáni sziesztához nagyszerű megoldást nyújt, mert nem csak elviselhetővé, de élvezetessé teszi a hőséget.

 

Az Orbit Basic prémium minőségű teraszhűtést családi házak teraszára, kerti pihenőkbe tervezték. Üzemeléséhez csupán 3-6 bar hálózati víznyomásra van szükség. Az eszköz víz alapú működésével teljesen természetes és környezetbarát. Működése közben környezetében a levegő hőérzete 6-9 ˚C-kal hűthető, amit az elporlasztott víz hatására ér el. Kánikulában, napos területen a vízlecsapódás nem jellemző, a vízpára gyorsan elpárolog és hőt von el. További előnyös hatásai közé tartozik, hogy működésével távol tartja a szálló rovarokat és megköti a pollent, port. Ezért az allergiában szenvedőknek is segítséget nyújthat.

 

 fooldal_hobby.jpg

A teraszhűtő készülék 6 méter hosszú 3/8" átmérőjű, jól elrejthető, UV álló PVC csőből áll. Az eszközt 3 méter bevezető szakasszal vezethetjük a kívánt helyre, amit aztán 3 méter aktív csőszakasz követ 5 db acélbetétes réz fúvókával és 1 db vízleeresztő szeleppel. Erre azért van szükség, hogy elzárás után a víz ne permetezzen még percekig a fúvókákból. A rendszer vízszűrővel is rendelkezik. A rögzítés a ház falán, vagy a pergolán fába üthető bilincsekkel történik.

 

A 3 méteres alapszakasz mindössze 10 l/h vizet fogyaszt. Ez kívánság szerint további 3 méteres aktív csőszakaszokkal bővíthető, így akár 15-18 méteresre növelhető. A készülék működtetéséhez áramfelvételre nincs szükség. Vízteleníteni csupán a téli fagyok beállta előtt kell, ám helyéről leszerelni ekkor sem szükséges.

 

Az Orbit Basic teraszhűtő alkalmas lehet azok számára is, akik a házban sem szeretik alkalmazni a beltéri klíma készülékeket, de örülnének pár fok csökkenésnek. Nem kell mást tenni, mint az eszközt felszerelni az ajtó, vagy az ablak fölé, ami üzemelése közben nem engedi be a forró levegőt, így enyhíti a belső hőmérsékletet és meghagyja a természetes légmozgást is.

 

Alkalmazása előnyös lehet a kisbabák környezetében is, mert a nyári forróság enyhítésével növelhető a komfortérzetük. De a gyerekek játszósarka fölé szerelve emelhetjük az ő kedélyállapotukat is.

 

 30060_action_600.jpg

A teraszhűtés felhasználási területe rendkívül szerteágazó, ám mindegyikben közös, hogy csökkenti a forróság érzetet és élvezetessé teszi a szabadban eltöltött időt. A növények számára az öntözőrendszer nyújt ideális megoldást, míg számunkra a teraszhűtés hoz enyhülést.

 


icon_erdeklodom_az_ontozorendszer_irant.png

Érdeklődöm
az öntözőrendszer iránt

 

 

icon_magam_telepitem_az_ontozorendszert.png

Magam telepítem
az
öntözőrendszert


icon_ajanlatot_kerek_ontozorendszer_kivitelezesere.png

Ajánlatot kérek
öntözőrendszer kivitelezésére

 

 

webaruhaz_akcio.png

 

kivitelezo_partnereink_munkai.png

Friss bejegyzések

Címkék

gyepgondozás (1), automata öntözőrendszer (3), automata öntözőrendszer telepítése (1), ereszháló (1), esőérzékelő (3), gyep (1), gyepápolás (1), kert (37), kertépítés (1), kerti tó (2), kézi kiszóró (1), kőbútor (1), lombgyűjtő zsák (1), madáritató (1), mulcs (1), növényvédelem (2), öntözés (35), öntöző (2), öntözőrendszer (47), öntözőrendszer telepítés (2), öntözőrendszer telepítő (2), öntözőrendszer tervezés (2), öntözőrenszer márka (1), öntözőverzérlés (1), őszi kerti munkák (1), őszi téli műtrágya (1), rotary rotoros fúvóka (1), sétánygranulátum (1), személyi párahűtés (1), sziklakerti kő (1), szórófej (3), teraszhűtés (4), ügyfél (1), víztakarékos (1), víztelenítés (2), zöld fű (1)

 

CSATLAKOZZON!