Gyepgondozás

2014. 06. 03., Kedd

 

Ahhoz, hogy a fű igazán szemet gyönyörködtető legyen, az öntözésen túl a tápanyag utánpótlására is oda kell figyelni. Tavasszal a fűnek sok energiára van szüksége, hogy a növekedés erőteljes, dús és életerős legyen.

A beállt gyepfelületek tápanyag utánpótlása legegyszerűbben gyeptrágyával oldható meg. Segítséget nyújt az intenzív növekedési időszakokban és megoldást jelenthet a tápanyag szegény talajokra. Ebben az esetben a magas nitrogén- és mikroelem tartalmú gyeptrágya típusok kijuttatása ajánlott. Jótékony hatásuknak köszönhetően előidézhető az élénkzöld szín és a dús hatás. Az úgynevezett elnyúló hatású gyeptrágyák akár 8-9 hónapon keresztül táplálják a füvet. Tavasszal kiszórva tehát, majdnem egész éves gondoskodást nyújtanak.

A tavasz egyben a füvesítés ideje is. A rendkívül nagy teherbíró képességű fűmagkeverékek rövid idő alatt mutatós , többhasznú gyepfelületekké válnak. Kimagasló ellenálló és megújuló képességüknek köszönhetően jól bírják a rendszeres taposást még ott is, ahol gyerekek, illetve házi kedvencek által igen nagy az igénybevétel. A frissen leszórt fűmagokat indítóműtrágyák késztethetik mielőbbi növekedésre.

Egy szép háznak elengedhetetlen, hogy szép kertje is legyen. A kettő vitathatatlanul egybe függ. Szép kert nélkül hiába van valakinek szép háza, előbbi hiányában az mindenképp veszteni fog jelentőségéből és értékéből. Egyensúlyba kell hozni a kettőt. Az öntözőrendszer kiépítésével és a fűfelület megfelelő gondozásával ez könnyen megteremthető.

 


icon_erdeklodom_az_ontozorendszer_irant.png

Érdeklődöm
az öntözőrendszer iránt

 

 

icon_magam_telepitem_az_ontozorendszert.png

Magam telepítem
az
öntözőrendszert


icon_ajanlatot_kerek_ontozorendszer_kivitelezesere.png

Ajánlatot kérek
öntözőrendszer kivitelezésére

 

 

webaruhaz_akcio.png

 

kivitelezo_partnereink_munkai.png

Friss bejegyzések

Címkék

gyepgondozás (1), automata öntözőrendszer (3), automata öntözőrendszer telepítése (1), ereszháló (1), esőérzékelő (3), gyep (1), gyepápolás (1), kert (37), kertépítés (1), kerti tó (2), kézi kiszóró (1), kőbútor (1), lombgyűjtő zsák (1), madáritató (1), mulcs (1), növényvédelem (2), öntözés (35), öntöző (2), öntözőrendszer (47), öntözőrendszer telepítés (2), öntözőrendszer telepítő (2), öntözőrendszer tervezés (2), öntözőrenszer márka (1), öntözőverzérlés (1), őszi kerti munkák (1), őszi téli műtrágya (1), rotary rotoros fúvóka (1), sétánygranulátum (1), személyi párahűtés (1), sziklakerti kő (1), szórófej (3), teraszhűtés (4), ügyfél (1), víztakarékos (1), víztelenítés (2), zöld fű (1)

 

CSATLAKOZZON!