Eső, öntözőrendszer, növényvédelem

2015. 05. 29., Péntek

 

Esős napok, párás, fülledt, vagy nyirkos idő. Ilyenkor nem kell járatni az öntözőrendszert. Ám ez a klíma kedvezőtlenül érintheti a kert növényvilágát, ezért fokozottan oda kell figyelni a védelmükre.

Esős időben nincs szükség rá, hogy külön öntözzük a kertet. Az esőérzékelő ilyenkor teszi a dolgát és nem engedi elindulni az öntözőrendszert. Be tudjuk állítani rajta, hogy hány milliméter lehullott csapadék után blokkolja az automatikát. Az esős napok elmúltával pedig újra elindulhat az öntözés. Nekünk nem kell tennünk semmit, az öntözőrendszer mindent automatán elvégez. Arra azonban ajánlatos figyelni, hogy milyen huzamosan és mekkora mennyiségű csapadék esett le. 1-2 nap meleg napsütéses idő után ugyanis az esőérzékelő újra engedi az öntözést, ugyanakkor a növényeknek még nem biztos, hogy szükségük van az újabb vízadagra, ha korábban jelentős mennyiséget kaptak. Ilyenkor érdemes együtt élni a kerttel, megtapogatni a talaj nedvességtartalmát és szükség esetén a vezérlőn egy gombnyomással elcsúsztatni az öntözést még 1-2 nappal. A jobb vezérlők rendelkeznek ezzel a funkcióval, de legrosszabb esetben sem kell mást tenni, mint erre az átmeneti időre kikapcsolni a szerkezetet, majd szükség szerint vissza. Ezzel a pici odafigyeléssel megkíméljük a növényeket a felesleges árasztástól, elkerüljük a gyep gombásodását, rothadását és nem utolsó sorban vizet spórolunk, amivel a pénztárcánkat gazdagítjuk.

 

Esős párás napok után a másik fontos tényező amire oda kell figyelni a növények védelme. Az örökzöld tujákon ilyenkor könnyen megjelennek az atkák, vagy a gombás fertőzések. Ezeket elsárgult, elszáradt beteg ágak szokták jelezni. A rózsákat például pedig a lisztharmat támadhatja meg. Ezek ellen a kellemetlen tünetek ellen időszakos permetezésekkel védekezhetünk. A permetlébe  keverjünk atka és gombaölő szereket, amiket hosszabb csapadékos napok után érdemes kifújni. Munkavégzés közben vigyázzunk rá, hogy ne lélegezzük be és ne kerüljön a bőrünkre a permetből!

 

Az időjárás egy állandó tényező, ami befolyásolja a kert élővilágának fejlődését. Ezt figyelembe kell venni és szükség szerint be kell avatkozni a folyamatba, hogy egészséges növényeink legyenek. Száraz melegben az öntözőrendszer hatalmas terhet vesz le a vállunkról, de ez nem jelenti azt, hogy mellette már nem kell foglalkozni semmivel. Egy kis odafigyeléssel elkerülhetőek az esős, párás időszakok okozta betegségek és mindig ép kertünk lehet.

 


icon_erdeklodom_az_ontozorendszer_irant.png

Érdeklődöm
az öntözőrendszer iránt

 

 

icon_magam_telepitem_az_ontozorendszert.png

Magam telepítem
az
öntözőrendszert


icon_ajanlatot_kerek_ontozorendszer_kivitelezesere.png

Ajánlatot kérek
öntözőrendszer kivitelezésére

 

 

webaruhaz_akcio.png

 

kivitelezo_partnereink_munkai.png

Friss bejegyzések

Címkék

gyepgondozás (1), automata öntözőrendszer (3), automata öntözőrendszer telepítése (1), ereszháló (1), esőérzékelő (3), gyep (1), gyepápolás (1), kert (37), kertépítés (1), kerti tó (2), kézi kiszóró (1), kőbútor (1), lombgyűjtő zsák (1), madáritató (1), mulcs (1), növényvédelem (2), öntözés (35), öntöző (2), öntözőrendszer (47), öntözőrendszer telepítés (2), öntözőrendszer telepítő (2), öntözőrendszer tervezés (2), öntözőrenszer márka (1), öntözőverzérlés (1), őszi kerti munkák (1), őszi téli műtrágya (1), rotary rotoros fúvóka (1), sétánygranulátum (1), személyi párahűtés (1), sziklakerti kő (1), szórófej (3), teraszhűtés (4), ügyfél (1), víztakarékos (1), víztelenítés (2), zöld fű (1)

 

CSATLAKOZZON!