Az öntözőrendszer téliesítését a kerti tó követi

2014. 11. 21., Péntek

 

Amikor már elvégeztük az öntözőrendszer víztelenítését, még nem dőlhetünk hátra, ha van otthon kerti tavunk. Bizonyos téli előkészületeket ott is meg kell tenni. Lássuk mik ezek!

pontec_pondomatic_iszapszivo.jpgA kerti dísztavaknál ősszel az a legfontosabb, hogy a vízfelszínre hullott faleveleket, szennyeződéseket távolítsuk el. A vízben oldódó szerves anyagok bomlásnak indulhatnak és elvonják a vízből az oxigént, illetve mérgező bomlástermékek lepik el a halak környezetét. Elengedhetetlen tehát a víz ezen anyagoktól való megtisztítása. A mélyebb rétegek kitakarítására a tóháló mellett a tóporszívó, vagy más néven az iszapszívó nyújtja a legjobb és legegyszerűbb megoldást. Ahogyan a neve is utal rá, megjelenésre egy egyszerű porszívóhoz lehetne hasonlítani, ami kezelésében sem bonyolultabb szobai "testvérénél". Használata egyszerű és praktikus módja a kerti tó karbantartásának.

 

c66c98d5e2.jpgA másik megkerülhetetlen tény, amire már november végén fel kell készülnünk, hogy a téli mínuszok beálltával ne engedjük befagyni a tó teljes vízfelszínét. Az egybefüggő jégpáncél oxigénhiányos vizet eredményez, valamint a káros gázok sem tudnak távozni belőle, ami az egész tó élővilágára negatív hatással lesz. A halak és a növények is megsínylik, ha erre nem fordítunk kellő figyelmet. Ahhoz, hogy biztonságos és állandó lékünk legyen, létezik egy egyszerű és költséghatékony szerkezet, a tóbefagyás gátló. Ez -20 ˚C-ig és 20 m3térfogatig képes elvégezni feladatát és egy tóba egy is elég belőle. Energiaigénye roppant pénztárcabarát, hiszen beéri 5W-tal. Működési elve nem bonyolult, a vízfelszínen úszva a tó mélyebb rétegeiből keringteti fel a meleg vizet, ezáltal megakadályozva a befagyást.

 

Ha kerti tavunk van otthon, az öntözőrendszer víztelenítése mellett ne felejtsük el megtenni ezeket a lépéseket sem a télre való felkészülés során, hogy tavasszal ne legyen semmi gondunk az új szezon kezdetével és az elvárt képet kapjuk szeretett kertünktől.

 


icon_erdeklodom_az_ontozorendszer_irant.png

Érdeklődöm
az öntözőrendszer iránt

 

 

icon_magam_telepitem_az_ontozorendszert.png

Magam telepítem
az
öntözőrendszert


icon_ajanlatot_kerek_ontozorendszer_kivitelezesere.png

Ajánlatot kérek
öntözőrendszer kivitelezésére

 

 

webaruhaz_akcio.png

 

kivitelezo_partnereink_munkai.png

Friss bejegyzések

Címkék

gyepgondozás (1), automata öntözőrendszer (3), automata öntözőrendszer telepítése (1), ereszháló (1), esőérzékelő (3), gyep (1), gyepápolás (1), kert (37), kertépítés (1), kerti tó (2), kézi kiszóró (1), kőbútor (1), lombgyűjtő zsák (1), madáritató (1), mulcs (1), növényvédelem (2), öntözés (35), öntöző (2), öntözőrendszer (47), öntözőrendszer telepítés (2), öntözőrendszer telepítő (2), öntözőrendszer tervezés (2), öntözőrenszer márka (1), öntözőverzérlés (1), őszi kerti munkák (1), őszi téli műtrágya (1), rotary rotoros fúvóka (1), sétánygranulátum (1), személyi párahűtés (1), sziklakerti kő (1), szórófej (3), teraszhűtés (4), ügyfél (1), víztakarékos (1), víztelenítés (2), zöld fű (1)

 

CSATLAKOZZON!