Az öntözőrendszer szerepe

2014. 04. 30., Szerda

 

Egy kert kiépítésénél és fenntartásánál számos tényezőre oda kell figyelni. Számba kell venni a terület fekvését, a növényzet vízigényét, a hőmérsékleti viszonyokat és természetesen a tulajdonos elvárásait. Ezen feladatok teljesítésében segít az öntözőrendszer.

ontozes_rotoros_szorofejjel3.jpgElsődleges szempont, hogy a gyepnek és a növényzetnek mennyi vízre van szüksége. Ez ugyanis a kert színes élővilágának köszönhetően eltérő lehet. Van ami több csapadékot igényel és van, ami kevesebbel is beéri. Ugyanígy figyelembe kell venni azt is, hogy a kert mely területén fekszik a növény. Naposabb, vagy árnyékosabb részen. Magától értetődő, hogy a nyári hőségben a napos részen élő növénynek több vízre lesz szüksége, mert különben hamar kiszárad.

 

Továbbá meg kell említeni a kert domborzati viszonyait is. A lejtős adottságokkal számolni kell oly módon, hogy az öntözést szakaszokra bontva, több ütemben végezzük. Ha nem egyszerre bocsájtjuk ki a szükséges vízmennyiséget, elkerülhetjük, hogy a víz lemossa a talajt a növények gyökérzete alól.

 

Az öntözőrendszert saját kertünk egyedi igényeire szabhatjuk, és a vezérlő segítségével be tudjuk állítani, hogy mikor és mekkora legyen a vízkibocsátás. Szakaszokra oszthatjuk az öntözést, akár naponta többször is elindulhat a rendszer és beállíthatjuk, hogy a kert egyes részei mennyi vizet kapjanak, szükségleteiknek megfelelően.

 


icon_erdeklodom_az_ontozorendszer_irant.png

Érdeklődöm
az öntözőrendszer iránt

 

 

icon_magam_telepitem_az_ontozorendszert.png

Magam telepítem
az
öntözőrendszert


icon_ajanlatot_kerek_ontozorendszer_kivitelezesere.png

Ajánlatot kérek
öntözőrendszer kivitelezésére

 

 

webaruhaz_akcio.png

 

kivitelezo_partnereink_munkai.png

Friss bejegyzések

Címkék

gyepgondozás (1), automata öntözőrendszer (3), automata öntözőrendszer telepítése (1), ereszháló (1), esőérzékelő (3), gyep (1), gyepápolás (1), kert (37), kertépítés (1), kerti tó (2), kézi kiszóró (1), kőbútor (1), lombgyűjtő zsák (1), madáritató (1), mulcs (1), növényvédelem (2), öntözés (35), öntöző (2), öntözőrendszer (47), öntözőrendszer telepítés (2), öntözőrendszer telepítő (2), öntözőrendszer tervezés (2), öntözőrenszer márka (1), öntözőverzérlés (1), őszi kerti munkák (1), őszi téli műtrágya (1), rotary rotoros fúvóka (1), sétánygranulátum (1), személyi párahűtés (1), sziklakerti kő (1), szórófej (3), teraszhűtés (4), ügyfél (1), víztakarékos (1), víztelenítés (2), zöld fű (1)

 

CSATLAKOZZON!