Az öntözési zónák

2014. 05. 09., Péntek

 

Nagy kiterjedésű öntözendő terület esetén az öntözőrendszert zónákra kell osztani. Így mindenhova elegendő víznyomás jut és az elkülönítéssel figyelembe lehet venni az egyes területek vízigényeit.

magnesszelepek_szelepaknaban.jpgA zónákat mágnesszelepek segítségével oszthatjuk fel. A mágnesszelepeket földbe leásott műanyag szelepaknában helyezhetjük el. A mágnesszelepet legegyszerűbben egy csapként képzelhetjük el, ami a vezérlő parancsára nyit és zár. Így akár több zóna is kialakítható egyszerre az öntözőrendszeren, amik külön-külön öntözik a kertet.

 

Az öntözés zónákra osztásával elérhetjük, hogy a kert egész területén elegendő legyen a víznyomás és az öntözés az elvártaknak megfelelően üzemeljen. Ha egyszerre működne az egész rendszer, úgy nem érnénk el a kívánt hatást. Másrészről figyelembe kell venni a területrészek adott vízigényét. Más igénye van a napos részen fekvő gyepnek, mint az árnyékos szegletben található kisebb növényeknek. A zónákkal szabályozható, hogy hova mennyi víz jusson. A vezérlőn beprogramozzuk, hogy a napos területeken tovább menjen az öntözés, míg az árnyékos részeken kevesebb ideig. Így minden növény a számára szükséges vízmennyiséget kaphatja meg. Az öntözőrendszer tehát ezekből a különálló zónákból áll fel.

 


icon_erdeklodom_az_ontozorendszer_irant.png

Érdeklődöm
az öntözőrendszer iránt

 

 

icon_magam_telepitem_az_ontozorendszert.png

Magam telepítem
az
öntözőrendszert


icon_ajanlatot_kerek_ontozorendszer_kivitelezesere.png

Ajánlatot kérek
öntözőrendszer kivitelezésére

 

 

webaruhaz_akcio.png

 

kivitelezo_partnereink_munkai.png

Friss bejegyzések

Címkék

gyepgondozás (1), automata öntözőrendszer (3), automata öntözőrendszer telepítése (1), ereszháló (1), esőérzékelő (3), gyep (1), gyepápolás (1), kert (37), kertépítés (1), kerti tó (2), kézi kiszóró (1), kőbútor (1), lombgyűjtő zsák (1), madáritató (1), mulcs (1), növényvédelem (2), öntözés (35), öntöző (2), öntözőrendszer (47), öntözőrendszer telepítés (2), öntözőrendszer telepítő (2), öntözőrendszer tervezés (2), öntözőrenszer márka (1), öntözőverzérlés (1), őszi kerti munkák (1), őszi téli műtrágya (1), rotary rotoros fúvóka (1), sétánygranulátum (1), személyi párahűtés (1), sziklakerti kő (1), szórófej (3), teraszhűtés (4), ügyfél (1), víztakarékos (1), víztelenítés (2), zöld fű (1)

 

CSATLAKOZZON!